• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Військово-патріотична гра «Сокіл-джура».

Військово-патріотична гра «Сокіл-джура».

2019-05-15

/Files/images/hqdefault.jpg

15 травня в Тарасівській ЗОШ І-ІІступенів відбувся районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри«Сокіл-джура».

Близько трьохсот учасників гри таборують, навчаються, проходять іспити, приймають участь в конкурсах і спілкуються.

Метою гри “Джура” є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя духовно багатої та фізично розвиненої особистості. Учасниками гри “Джура” є учнівська молодь загальноосвітніх закладів, об’єднана на добровільних засадах у рої, сотні, курені тощо. До складу зазначених утворень входять хлопці та дівчата віком від 14 до 16 років

Окрім фізичних змагань, юнаки проходять конкурси, в яких сотні питань із історіі козацьтва та краєзнавства наприклад:

*Яку назву мала Одеса за часів козацької доби? *Які місця в нашому районі пов’язані з історією козацтва? *Як називали козаків, що приходили по сіль до Хаджибею з усієї України? та ін.

приклад питань про козацьтво: *Булава, бунчук, хоругва(прапор), печатка, литаври(тулумбаси), сурми, пернач (шестопер), значок (малий прапор), тростина (комишина) – назвіть все це одним словом. *Кошовий отаман, суддя, осавул, писар і хорунжий. Назвіть їх двома словами. *Прізвищем якого гетьмана названо обласний центр України? *На честь якого гетьмана встановлено військову нагороду? *Козаки – хто вони? *Січ козаки називали мати, а його – батьком. Що саме? та ін.

Також проходить конкурс «Долікарська допомога» в якому юнаки удосконалюють навички поведінки в критичних умовах

приклад питань:

*Які факти ви повідомляєте диспетчеру, коли викликаєте швидку допомогу? *Що треба з`ясувати в першу чергу на місці пригоди? *З якою метою проводиться первинний огляд при надзвичайній ситуації? *Який порядок проведення перевірки основних елементів забезпечення життєдіяльності (дихальні шляхи, пульс, дихання) при первинному огляді? *Первинний огляд показав, що постраждалий без свідомості, але має дихання. Якими мають бути подальші дії? та ін.

/Files/images/photo_2019-05-22_13-09-58.jpg

Вкладення
Кiлькiсть переглядiв: 238

Коментарi